Starten met Stemacteren

Online cursus die je helpt om stemacteur te worden

Alles wat je moet weten om te starten en groeien als stemacteur.

Vandaag is de dag.

Hoor je vaak dat jij een mooie stem hebt? Ben je nieuwsgierig naar stemacteren?

Misschien wil je iets doen met je stem. Of misschien ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wat je reden ook is, wij helpen je om jouw droom waar te maken.

Alles wat je moet weten om te starten als stemacteur

Ontdek in de online cursus Starten met Stemacteren hoe je begint als stemacteur.

Wij laten je stap-voor-stap zien hoe stemacteren werkt.

Stemacteren leer je het beste van… een stemacteur

Je leert het beste van iemand die heeft gedaan wat jij wilt doen. Daarom krijg je in Starten met Stemacteren les van Koen van Huijgevoort.

Koen werkt al ruim 25 jaar met zijn stem. Als presentator voor Radio 10, als producent van luisterboeken, en als stemacteur. Zo hoor je Koen in honderden producties. Denk aan webvideo’s, commercials en luisterboeken.

Leer stemacteren met Koens 12-lessen-plan

Ben je een beginner? Of heb je maximaal 1 jaar ervaring met stemacteren?

Mis dan niet deze kans om te starten (en groeien) als stemacteur. In 12 inspirerende én praktische lessen maakt Koen je wegwijs in het vak. Je gaat direct aan de slag met jouw stem!

Ontdek het 12-lessen-plan

Veelgevraagd stemacteur Koen van Huijgevoort neemt je mee achter de schermen van het stemacteren en professionele studio’s. In 12 videolessen laat Koen zien hoe je start en groeit als stemacteur.

12 videolessen (totale speelduur 2u 59m)

Direct toegang

Introductie

Maak kennis met jouw docent: Koen van Huijgevoort, oud-radiopresentator van Radio 10, audioboekproducent en professioneel stemacteur. In je eerste les vertelt Koen wat jij nodig hebt om een succesvol stemacteur te worden.

Tekstbegrip: wat je zegt

Wist je dat stemacteren voor 80% tekstbegrip is? Tekstbegrip gaat over wat je zegt. Koen leert jou hoe je tekst als een chirurg ontleedt. Zodat je deze perfect overbrengt op je luisteraar.

Tone of voice: hoe je het zegt

Hoe je iets zegt, is misschien nog wel belangrijker dat wat je zegt. Koen vertelt je wat tone of voice is. En hoe je jouw stemgeluid kunt beïnvloeden door toon, tempo en volume.

Microfoons: laat je horen

Er zijn grofweg drie verschillende soorten microfoons. In deze les leer je van Koen welke dat zijn. En ook hoe je in iedere microfoon spreekt. Daarnaast wat lichaamshouding doet met je stemgeluid.

Studio Sessie: commercial inspreken

Koen geef les aan en regisseert stemacteurs in een workshop over het inspreken van commercials. In deze les leer je hoe je de essentie in een korte tekst vindt. In de studio gaan Koen en Lisa aan de slag met de commercialtekst.

Studio Sessie: luisterboek voorlezen

In deze les helpt Koen stemacteurs bij voorlezen van een luisterboek. Je ontdekt hoe je een langere tekst voorbereidt. In de studio regisseert Koen Eveline bij het op een natuurlijke manier uitspreken van dialoog.

Studio Sessie: uitleganimatie voice-over

Samen met de stemacteurs kijkt Koen in deze les kritisch naar een tekst voor een uitleganimatie. Milko wordt in de studio door Koen begeleid bij het inspreken van de voice-over. Hij legt uit hoe tekst samenwerkt met beeld.

Audio bewerken: knip en plak erop los

Als stemacteur neem je jouw stem op. Koen neemt je mee achter zijn laptop. Hij laat zien hoe je audio-opnamen bewerkt. Ook jij gaat aan de slag. Je krijgt een stemopname en gratis software. Knippen en plakken dus.

Demo maken: laat weten dat je er bent

Een demo is je visitekaartje. Je laat horen wat je kunt. Een demo is de beste manier om opdrachten te krijgen. Koen geeft je in deze les het recept voor een geweldige demo. Zodat je eruit springt bij potentiële opdrachtgevers.

Business: klanten krijgen én behouden

Als stemacteur ben je zzp-er. Koen neemt je in deze les mee in het bouwen van jouw stembusiness. Hij laat zien welke 8 doelgroepen er zijn. Geeft je een stappenplan waarmee je klanten krijgt. En vertelt over tarieven.

Thuisstudio

Veel stemacteurs werken vanuit een thuisstudio. Lekker zelf je tijd indelen. Ontdek in deze les hoe je een eerste, simpele thuisstudio maakt.

Veelgestelde vragen van stemacteurs

In deze les geeft Koen antwoord op 10 veelgestelde vragen van beginnende stemacteurs. Een inspirerende les die je niet mag missen.

Beoordeling:

“Ik vond de online training stemacteren ontzettend nuttig, leerzaam en duidelijk. Maar vooral heel erg leuk en inspirerend om te volgen! Ik heb er zeker wat aan gehad en ik zou graag een keer mee willen doen aan de Studio Workshop om mijn theorie skills in de praktijk te ervaren!”

-Lois van den Heuvel

Beoordeling:

“Ik vond het een leuke en leerzame training. Voor mij is stemacteren nog interessanter is geworden. Ik heb een door mij geschreven verhaal als proef ingesproken en op YouTube gezet. Ik heb veel positieve feedback gekregen op mijn stem. Dus bedankt!”

– Mireille Henkdriks

Starten met Stemacteren

Alles wat je moet weten om te starten en groeien als stemacteur.

€275,- incl btw

Direct toegang